Ultra Bio 100ml

Fauna Marin Ultra Bio is een mix van zeer actieve bacteriën, speciaal geformuleerd voor het Zeolight-systeem
€ 17,95
Details

Fauna Marin Ultra Bio 100ml is een mix van zeer actieve bacteriën, speciaal geformuleerd voor het Zeolight-systeem

UltraBio is een mix van zeer actieve bacteriën, speciaal geformuleerd voor het Zeolight-systeem. Deze bacteriemix voorkomt een monocultuur in het filter en bevordert de snelle verwerking van voedingsstoffen in het filter.

Standaard dosering:

Goed schudden voor gebruik.

Wanneer u UltraBio begint te gebruiken of na vervanging van het Zeolith-filtermedium, voegt u elke dag gedurende 2 weken 1 druppel per 100 liter / 26gal toe.
Voeg na deze eerste fase 1 druppel per 100 liter / 26gal toe. om de drie dagen, tot de volgende uitwisseling van het Zeolith-filtermedium.
Voeg de UltraBio direct in de tank of in de inlaat van het zeolietfilter toe.

Het is raadzaam om de afschuimer 2 tot 3 uur uit te zetten na het toevoegen van UltraBio.

UltraBio is een mix van verschillende nitrificerende en denitrificerende bacteriële populaties die zorgvuldig zijn geselecteerd op hun vermogen om ammoniak om te zetten in nitriet, nitriet naar nitraat en nitraat naar stikstofgas. Voeg UltraBio toe aan het begin van het gebruik van het Zeolith-systeem en na een uitwisseling van zeoliet.

Onze bacteriemix is zeer geconcentreerd. Je kunt de bacteriën met het blote oog zien als aggregaten in de oplossing afdrijven. Schudt u de fles lichtjes voor elk gebruik.

UltraBio bevat de mariene nitrificerende en denitrificerende bacteriestammen Nitrosomas sp. Nitrobacter sp. Nitrospira sp. Paracoccus sp. Pseudomonas sp. en is sterk geconcentreerd

ADVIES :

In oudere tanks met hoge nutriëntenconcentraties verlaagt u de fosfaatconcentratie met Ultraphos tot niveaus rond ongeveer 0,1 mg / l - 0,05 mg / l voordat u UltraBak gebruikt. Na de fosfaatreductie, dosis UltraBio zoals hierboven aanbevolen.

AANDACHT:
Onze bacteriemix is zeer geconcentreerd en u kunt de bacteriën daadwerkelijk zien als aggregaten die in de oplossing afdrijven. Door de hoge concentratie van de bacteriecellen in de oplossing kan een verontreiniging met vreemde of verval van het product effectief worden uitgesloten en maakt bewaring zoals opslag in een stikstofatmosfeer overbodig. De oplossing heeft een houdbaarheid van ten minste 9 maanden en hoeft niet te worden gekoeld. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++

FAUNA MARIN BACTERIA SYSTEEM voor vermindering van voedingsstoffen in riftanks

UltraBio kan ook worden gebruikt voor het verminderen van voedingsstoffen zonder het gebruik van zeolieten of andere adsorptiemiddelen. Als u UltraBio zonder Zeolith wilt gebruiken, moet u UltraBio in combinatie met Ultra-BAK gebruiken als voedselbron voor de bacteriën.

Dosering:
Goed schudden voor gebruik

1 druppel elk van UltraBio en 3 druppels Ultra-BAK per dag per 100 L / 26gal, direct in het aquarium.
Houd deze dosis tot het nitraat- en fosfaatgehalte aanzienlijk zijn gedaald.
Nadat u de gewenste waterparameters hebt bereikt, verlaagt u de dosis met 50%.

cyanobacteriën:

De combinatie van UltraBio en UltraLife is een zeer effectieve behandeling tegen cyanobacteriën in riftanks. Cyanobacteriën vormen rode films of tapijten die de hele decoratie kunnen bedekken. Het zijn goede indicatoren voor een verkeerde balans tussen voedingsstoffen. Een toevoeging van UltraBio en Ultralife zal de groei van een gezonde en diverse bacteriepopulatie reactiveren door de voedingsstoffen in balans te brengen.

doseren:

Verschillende producten moeten voor het doseren worden gemengd.
De dagelijkse dosis per 100 L tankvolume is 2 druppels UltraBio, een halve eetlepel UltraLife en 2 druppels UltraBio.
Meng alle ingrediënten samen en voeg ze toe aan de inlaat van een pomp of een andere plaats met een hoge stroomsnelheid.

Behoud deze behandeling tot de cyanobacteriën duidelijk zijn verminderd. Dit kan enkele dagen tot weken duren, dus wees geduldig. In de meeste gevallen werkt de behandeling in minder dan een week.

Extra informatie
Fabrikant Fauna Marin

Bestellen bij Seaflower

Seaflower is specialist op gebied van zeewater aquaria..

Jouw aquaria tot leven: Seaflower specialiseert zich in het inrichten, onderhouden en verzorgen van zeewateraquaria. Wij kunnen je voorzien van alle benodigde apparatuur, verlichting, voeding en levende haven.

Put uit bron van kennis en ervaring: Seaflower is al sinds 2006 professioneel actief op gebied van aquaria. Je kunt bij ons terecht om te kijken wat u nodig heeft en wij zetten graag onze kennis en ervaring in om voor u tot een optimaal resultaat te komen.

100% tevredenheidsgarantie: Doordat wij aangesloten bij het QShops webwinkelkeurmerk en het ICT-waarborg kunt u rekenen op 100% tevredenheid bij uw online aankopen.

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.