Reef Interests Nannoflakes DHA+ – 25gr
NannoFlakes DHA+ zijn vlokken gemaakt van gedroogde fytoplankton genaamd nannochloropsis en schizochytrium. Deze microalgen produceren alle essentiële aminozuren die nodig zijn voor een goede ontwikkeling van vissen. Verder produceren deze algen de bekende en uitermate belangrijke omega 3 vetten EPA en DHA. De meeste vissen kunnen zelf geen Omega 3 vetten maken en zijn daarvoor afhankelijk van hun voeding. Deze vetten spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van pigmenten (kleuren), het zenuwstelsel en het immuunsysteem van vissen.
Deze NannoFlakes DHA+ bevatten geen vis,- of garnalenmeel en bieden een volledig gebalanceerd visvoeding.
Nannochloropsis
Aan de basis van de mariene voedselketen bevinden zich eencellige organismen, beter bekend als fytoplankton. Deze kleine planten produceren bijna alle biomoleculen die nodig zijn voor de groei van zoöplankton, maar ook voor de grotere “filtervoeders”, zoals weekdieren (vlammosselen, mosselen, oesters enz.), Sponzen en koraal. Een van de bekendste algen in de aquacultuur is nannochloropsis. Deze algen produceren alle essentiële aminozuren die nodig zijn voor de ontwikkeling van filtervoeders en vissen. Deze algen produceren ook de bekende en zeer belangrijke omega-3-zuren EPA en DHA. Hoewel Nannochloropsis vooral bekend is vanwege de productie van EPA, hebben we een “strain” en kweekmethode gekozen die ervoor zorgt dat ze ook DHA produceren. EPA en DHA zijn omega 3-zuren, ook wel bekend als poly-onverzadigde vetzuren (PUFA), die vissen niet zelf kunnen maken en dus afhankelijk zijn van hun voedsel om ze te kunnen bevatten. Deze vetten spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van pigmenten (kleuren), maar misschien nog wel belangrijker, ze zijn essentieel voor een goede ontwikkeling van het zenuwstelsel van vissen, en ook van mens. Dit is ook de reden waarom geadviseerd wordt om vette vis zoals zalm te eten.
NannoFlakes worden gemaakt door Nannochloropsis-concentraat te drogen en tot vlokken te persen. De NannoFlakes zijn bij uitstek geschikt voor zowel zoet- als zeewatervissen. De voedingswaarde van NannoFlakes is beter dan bijvoorbeeld spirulina-vlokken (die geen algen maar een cyanobacterium zijn) met betrekking tot omega 3-vetten en aminozuursamenstelling. NannoFlakes zijn volledig van plantaardige oorsprong, terwijl de meeste visvoer van dierlijke oorsprong is, zoals vismeel, garnaalmaaltijd, enz. In het huidige klimaat is het steeds belangrijker om “groene” producten te ontwikkelen en een van onze doelen is om de visserij te verminderen, vooral als deze vis wordt alleen gebruikt voor de productie van visvoer. Onze NannoFlakes bieden ook een volledig uitgebalanceerd en milieuvriendelijk alternatief voor bestaand visvoer.
- NannoFlakes worden gegeten door zoet- en zoutwatervissen
- NannoFlakes zijn een complete voeding met essentiële aminozuren en omega 3-vetten
- NannoFlakes zijn erg laag in zowel nitraten als fosfaten vanwege de innovatieve productie methode