Aquarium vissen

Er zijn veel verschillende aquariumvissen. De vele verschillende soorten verschillen vaak van vorm, kleur en gedrag. Uiteraard heb je ook een verschil in zoet- en zoutwatervissen. Bij het aanschaffen van verschillende aquariumvissen moet je altijd rekening houden met hun gedrag. Rustige vissen kunnen niet samen met kleinere actieve drukke vissen. Of zijn het scholenvissen en moet je er minimaal 5 van een soort halen? Hoeveel zwemruimte hebben ze nodig?

Aquariumplanten

Aquariumplanten zorgen ervoor dat het waterkwaliteit in orde blijft. Daarnaast geven ze het aquarium ook een natuurlijke sfeer. Aquarium planten reinigen het water doordat ze verschillende voedingsstoffen uit het water opnemen. Daarnaast produceren ze uiteraard ook zuurstof, waardoor je waterkwaliteit goed blijft. Ze dienen ook als beschutting voor de vissen of een mooie plek waar ze kuit kunnen schieten.

Aquarium bodem

Waarom een goede aquarium bodem?
Een goede aquarium bodem is erg belangrijk voor de levende organisme die je in je aquarium gaat onderhouden
Waar bestaat de aquarium bodem uit?
Het aanleggen van een aquarium bodem gebeurt eigenlijk in twee fasen.
Hoe leg je een goede aquarium bodem neer?
Het beste kun je je aquarium bodem laten oplopen van ongeveer 2 cm tegen de vooruit tot ongeveer 7 tot 9 cm tegen de achterwand.

Privacy

Bekijk uw instellingen of onze privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen

AVG toestemming

Privacygegevens beheren

Hiermee staat u gebruik van social media en onze chat-dienst toe.

Toon details

Hierbij worden Google Analytics en Hotjar ingeschakeld. We gebruiken deze tools om uw bezoek (anoniem!) te analyseren en verbeteren. Hartelijk dank voor uw medewerking!

Toon details
Alle instellingen wissen Gewist!