Aquariumplanten

Aquariumplanten

Aquariumplanten zorgen ervoor dat het waterkwaliteit in orde blijft. Daarnaast geven ze het aquarium ook een natuurlijke sfeer. Aquarium planten reinigen het water doordat ze verschillende voedingsstoffen uit het water opnemen. Daarnaast produceren ze uiteraard ook zuurstof, waardoor je waterkwaliteit goed blijft. Ze dienen ook als beschutting voor de vissen of een mooie plek waar ze kuit kunnen schieten.

Aquariumplanten, welke soorten zijn er eigenlijk

We kunnen de aquariumplanten onderscheiden in drie categorieën: De voorgrond planten, planten voor in de middengroep en achtergrondplanten. De aquariumplanten de je plant moet je proberen te planten, zo dat ze oplopen van laag naar hoog, net als de bodem. Zo krijgen ze de juiste voeding en ontnemen ze ook geen licht van elkaar. Zorg bij het planten van de aquarium planten ook voor voldoende afstand onderling, zo krijgen ze en voldoende licht, maar ook de vissen de ruimte om er doorheen te kunnen zwemmen.

Wil je meer weten over de verschillende soorten aquariumplanten, welke aquariumplanten niet worden opgegeten door je vissen of hoe je ze het beste kan planten….???

Aquariumplanten, waar zet ik ze neer?

Om een zo goed mogelijk de aquarium planten in je aquarium te plaatsen moet je goed letten op de kleur, hoogte en de vorm. Om dit te doen kun je het beste een beplantinsplattegrond maken. Zo kun je nog een beetje spelen met de indeling, zonder dat je in je aquarium bezig bent.

Voorbeelden van voorgrond planten zijn:

  • De Grasplant, deze komt uit Nieuw Zeeland en heeft een matige hoeveelheid licht nodig
  • Naaldgras. Naaldgras komt meestal uit Cuba of Noord-Amerika en heeft matig tot veel licht nodig.

Voorbeelden van Middengroep planten zijn:

  • De waterkelk, deze komt oorspronkelijk uit Sri Lanka en heeft een matige lichtbehoefte.
  • De Amazone Zwaardplant uit Zuid-Amerika. Deze aquarium plant heeft ook een matige lichtbehoefte.

Voorbeelden van achtergrondplanten zijn:

  • De groen Cabomba, deze soort komt zowel uit Noord-,midden- en Zuid-Amerika en heeft een matige lichtbehoefte.
  • Penningkruid. Penningkruid is afkomstig uit Noord-Amerika en heeft veel licht nodig