Aquarium pomp

Aquarium pomp

Een aquarium pomp zorgt voor de waterstroming die de koralen en vissen in je aquarium nodig hebben. Er zijn veel verschillende aquarium pompen. Ze zorgen ervoor dat het vuil zo goed mogelijk wordt afgevoerd en dat het koraal wordt gevoerd. Tevens hebben de vissen ook waterstroming nodig voor de ontwikkeling van hun spieren.

Aquarium luchtpompen

Een voorbeeld van een aquarium pomp is bijvoorbeeld de luchtpomp. Een luchtpomp zorgt voor een goed zuurstof gehalte in je aquariumwater. Bij het kiezen van een juiste luchtpomp moet je letten op de volgende belangrijke aspecten:

  • Hoeveel luchtstenen of luchtschijven wil je gaan aansluiten in je aquarium?
  • Waar komen de schijven of stenen te hangen of te staan in je aquarium?
  • Mag de luchtpomp geluid maken of moet hij juist heel stil zijn?
  • Het beste kun je je laten adviseren door een aquarium specialist.

Wil je meer weten over de verschillende soorten aquarium pompen als circulatiepompen, luchtpompen, Opvoerpompen en nog veel meer over de werking ervan en welke het beste bij jouw aquarium past….???

Aquarium opvoerpompen

Opvoerpompen worden vaak gebruikt om het waterniveau van je aquarium vanuit de sump/bioloog omhoog te pompen naar het aquarium. Een goede opvoerpomp is een type aquarium pomp welke weinig energie verbruikt. De nieuwste opvoerpompen bevatten geen metalen meer en hebben geen as van een breekbaar keramiek of titanium.

Een goede opvoerpomp kun je herkennen aan:

  • Een lage of hoge efficiënte motor warmte
  • Is klein en eenvoudig te hanteren
  • Een lage stroom opname
  • De pomp is slijtage bestendig en stil

Aquarium stromingspompen

Deze aquarium pompen zorgen ervoor dat je een goede stroming in je aquarium krijgt. Voor een goede stroming kun je het beste een stromingspomp nemen die 15 tot 20 keer het hoeveelheid water door de bak pompen per uur. Je moet ook de tijd ervoor nemen om de pompen op de juiste plaatsen neer te zetten, zodat er geen overtollig vuil op de stenen en bodem blijft liggen. Als je maar een pomp gebruikt kun je deze het beste laten blazen naar de overloop. Op deze manier zal het meeste vuil dan in de sump terecht komen.