Aquarium Münster aquavital Bactosprint 10 ml + 0.8 g

Aquarium Münster aquavital Bactosprint 10 ml + 0,8 g geschikt voor maximaal 500L tankwater en is voor zout- en zoetwater geschikt
€ 7,50
Details

Aquarium Münster aquavital Bactosprint 10 ml + 0,8 g

Aquarium Münster aquavital Bactosprint is een innovatief product bestaande uit twee componenten die door een effectieve bacteriecultuur werken om een optimaal ecosysteem te bieden met kristalhelder, algenvrij water. De verzegelde en verpakte capsule bevat een uitgebalanceerd mengsel van bacteriën en enzymen die in inactieve toestand gevriesdroogd zijn en daarom een zeer lange houdbaarheid hebben.

Pas als de dop is verdraaid, gaat de capsule open, waardoor de bacteriën in een voedingsoplossing worden geactiveerd.

Aquarium Münster aquavital Bactosprint activeert het ecosysteem in het aquarium
+ bij het opstarten van een nieuw systeem (verkort de "opstartfase" van het aquarium)
+ na het reinigen en na het vervangen van alle of sommige filtermedia
+ na microbiologische aantasting door medische behandeling
+ in geval van een onbalans in het ecosysteem (ammonium / ammoniak, nitriet, nitraat)
+ voor regelmatige verrijking van het ecosysteem (twee wekelijkse toepassing aanbevolen)

Een aquarium moet de verschillende functies van een natuurlijk ecosysteem vervullen om een gezonde groei van vissen en planten te garanderen. Er moeten filtersystemen worden gebruikt om kristalhelder water en de biologische afbraak van uitwerpselen, dood plantmateriaal en albuminische resten van visvoer te garanderen. Het ontbindingsproces wordt uitgevoerd door verschillende soorten bacteriën die een complexe biologische eenheid vormen met andere micro-organismen in de filter- en aquariumbasisvulling. Alleen wanneer de juiste micro-organismen in voldoende hoeveelheid aanwezig zijn voor alle drie fasen van ontleding is een toestand van biologisch evenwicht gegarandeerd. Als het afbraakproces tot stilstand komt door de afwezigheid van de relevante micro-organismen, zal een onbalanstoestand optreden en de verontreinigingsniveaus verhogen.

Toepassing en dosering Aquarium Münster aquavital Bactosprint:
We raden aan om het product om de twee weken en indien nodig regelmatig te gebruiken. Draai de capsule met de klok mee om de verzegeling te verbreken en de bacterie / enzymverbinding in de oplossing vrij te geven. Schud de fles kort en laat hem vervolgens ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur staan. Gedurende deze tijd worden de bacteriën geactiveerd en kunnen vervolgens in het filter of rechtstreeks in het aquarium worden geplaatst.

Er is voldoende voor een aquarium met een inhoud tot 500 liter.
Er is geen risico op overdosering met het product. De volledige hoeveelheid moet ook worden toegevoegd aan kleinere aquaria, omdat de oplossing een zeer beperkte levensduur heeft nadat deze is bereid. Het water in het aquarium kan op de eerste dag troebel worden, maar dit is onschadelijk en het water zal snel weer helder worden.

Extra informatie
Fabrikant Aquarium Münster

Bestellen bij Seaflower

Seaflower is specialist op gebied van zeewater aquaria..

Jouw aquaria tot leven: Seaflower specialiseert zich in het inrichten, onderhouden en verzorgen van zeewateraquaria. Wij kunnen je voorzien van alle benodigde apparatuur, verlichting, voeding en levende haven.

Put uit bron van kennis en ervaring: Seaflower is al sinds 2006 professioneel actief op gebied van aquaria. Je kunt bij ons terecht om te kijken wat u nodig heeft en wij zetten graag onze kennis en ervaring in om voor u tot een optimaal resultaat te komen.

100% tevredenheidsgarantie: Doordat wij aangesloten bij het QShops webwinkelkeurmerk en het ICT-waarborg kunt u rekenen op 100% tevredenheid bij uw online aankopen.

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.