Aqua Medic Denigran 4 x 50gr

Aqua Medic Denigran 4 x 50gr Ondersteunt de natuurlijke afbraak van nitraat in zout- en zoetwateraquaria, helpt ook bij het oplossen van algenproblemen
€ 14,50
Details

Aqua Medic Denigran 4 x 50gr Ondersteunt de natuurlijke afbraak van nitraat in zout- en zoetwateraquaria, helpt ook bij het oplossen van algenproblemen

Denigran is een type korrelige media gemaakt van speciaal kunststof om de afzetting van nitraat verwijderende bacteriën te verbeteren. De belangrijkste voedingsstof, nitraat, wordt zonder chemische toevoegingen uit de algen verwijderd; extra voeding van de bacteriën is niet vereist.
De optimaal ontworpen netzak geeft de best mogelijke waterstroom langs het media.
Afhankelijk van de populatie is Denigran maximaal 12 maanden effectief.

Inhoud: 4 netzakken van elk 50 gr
Toepassing: 1-2 zakjes per 50 liter aquariumwater

Ondersteunt de natuurlijke nitraat reductie en helpt zo tegen algen problemen

Nitraat wordt in de meeste aquaria veroorzaakt door het voeren van de dieren of door stervende delen van de planten, die meer zijn dan dat er verbruikt wordt door bestaande planten. Een manier om het nitraat gehalte op pijl te houden is door regelmatig water te wisselen of door nitraat filters te gebruiken. Wanneer het leidingwater al een hoger nitraat gehalte heeft en waterontzilting of het beheersen van een nitraat filter te complex is, dan kan je Aqua Medic Denigran gebruiken.
Het is gemaakt van een biologisch afbreekbaar plastic wat in een speciaal zakje zit, welke beperkte stroming doorlaat in een filter met sterke stroming en welke zuurstofrijk is.
In de zakjes ontstaat snel een zuurstof te kort door de beperkte stroming en de bacteriën halen vervolgens hun zuurstof uit het nitraat. Stikstofgas blijft over wat  vervolgens ontsnapt. 1 – 2 zakjes worden gebruikt op 50 liter aquarium water, afhankelijk van de dieren en het nitraat gehalte. Voeg niet alle zakjes tegelijk toe, maar bouw dit langzaam op met een interval van ongeveer veertien dagen.
Het is normaal dat het water troebel wordt, dit wordt veroorzaakt door de bacterie groei. Als het aquarium troebel blijft moet het aantal zakjes vermindert worden. In verloop van tijd worden de plastic balletjes geconsumeerd door de bacteriën.
De zakjes moeten dan geleidelijk aan vervangen worden, maar niet geopend of opnieuw gevuld worden. Het stikstofgas wat zich verzameld heeft in de zakjes is
onschadelijk. Het kan verwijderd worden door even in de zakjes te knijpen.

Normaliter duurt het 3 tot 6 weken tot het granulaat voldoende bacteriën bevat. Stop de zakjes zodanig in een filter dat het water er nog omheen kan stromen, op deze manier verstopt het filter niet.

Extra informatie
Fabrikant Aqua Medic

Bestellen bij Seaflower

Seaflower is specialist op gebied van zeewater aquaria..

Jouw aquaria tot leven: Seaflower specialiseert zich in het inrichten, onderhouden en verzorgen van zeewateraquaria. Wij kunnen je voorzien van alle benodigde apparatuur, verlichting, voeding en levende haven.

Put uit bron van kennis en ervaring: Seaflower is al sinds 2006 professioneel actief op gebied van aquaria. Je kunt bij ons terecht om te kijken wat u nodig heeft en wij zetten graag onze kennis en ervaring in om voor u tot een optimaal resultaat te komen.

100% tevredenheidsgarantie: Doordat wij aangesloten bij het QShops webwinkelkeurmerk en het ICT-waarborg kunt u rekenen op 100% tevredenheid bij uw online aankopen.

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.